Lukker Let-Køb i Grønbjerg?

Grønbjerg, den 1. marts 2019

Lukker Let-køb sin købmandsbutik i Grønbjerg?

Kim Mikkelsen, der har lejet købmandsbutikken i Grønbjerg af Grønbjerg Inovækst ApS, har i går opsagt sit lejemål. Kim driver foruden Grønbjerg købmandsbutik i tre andre byer, men er ikke lykkedes med at skabe en sund forretning her i Grønbjerg siden opstarten i oktober 2017.

Omsætningen i butikken har fra starten været under det niveau, som den tidligere brugsforening havde, men de seneste måneder er omsætningen faldet yderligere og har nu et klart utilfredsstillende niveau. Kim siger selv, at han måske kunne have gjort noget anderledes, hvis han selv havde haft mulighed for at være noget mere i butikken, men når man har fire butikker i alt, er der mange hensyn at tage.

Kim kan konstatere, at specielt børnefamilierne i mindre og mindre grad dukker op i butikken og uden deres støtte ved daglige indkøb, er der ikke basis for en købmandsbutik i Grønbjerg.

Set fra Grønbjerg Inovæksts synsvinkel er det ærgerligt, men dog forståeligt at det er kommet dertil, uden overskud på driften og udsigt til at det ændrer sig, giver det ikke mening at fortsætte butikken. Der kan ikke være nogen tvivl om, at arbejdet med separering af kloak og regnvand i Algade (hovedgaden) har en væsentlig betydning for butikken problemer, da det i høj har vanskeliggjort adgangen til butikken. Dette arbejde blev påbegyndt få uger efter at butikken genåbnede i 2017 og er efter adskillige udsættelser endnu ikke afsluttet.

Hvis det på nogen måde skal være muligt at få Kim til at omgøre sin beslutning om at lukke butikken, vil det kræve at Grønbjerg borgerne nu viser massiv støtte til butikken ved at lægge så meget handel som mulig i butikken. Det vil ikke være nok at købe en ekstra liter mælk pr. handel, de der lægger hovedparten af deres indkøb andre steder skal nu vise, at de fortsat ønsker en indkøbsmulighed i Grønbjerg, ellers kan den være væk om en måned tid.

Små samfund som Grønbjerg kan kun overleve ved at alle bidrager til fællesskabet, det være sig frivillig i foreningslivet, bruge lokale håndværkere samt lægge sine indkøb lokalt, det er i vores egne hænder om vi vil trodse udviklingen, hvor små byer afvikles og handel forgår i indkøbscentre eller foran en PC.

På vegne af Grønbjerg Inovækst ApS

Sten Schmidt

Formand

Luk menu